Start
Marokko
Westelijke Sahara
MauretaniŽ
Mali
Senegal
Gambia

Hartstikke dood
Dieren
Sandboarden

nov 2005
willem@banjul.nl

Mali

Wat een vriendelijk land is dit toch, of komt het omdat we net uit het norse en kille Mauretanie komen? In ieder geval zijn de mensen hartelijk, heten ons welkom en nemen ze het niet zo nauw met de ramadan want er wordt geblowd, gezopen en gekaand bij het leven.

 

Boven: bosbranden, al dan niet aangestoken om "brandvrije gordels" aan te leggen.

Links: een van de talloze Baobab bomen in Mali. De stam is van een soort kurk en daardoor niet geschikt om huizen van te maken. Toch wordt ieder stuk van de Baobab boom gebruikt.

Onder: typische stofwegen in Senegal. Let op de kuilen. Vaak kun je niet harder dan gemiddeld 10km/h.

Hier werd juist een weg gebouwd. Goed bezig! Dit doet men met gigantische Caterpillar machinerie. Eerst rijdt er een kolos met grote maalwielen om de klei los te trekken. Dan sproeit een tankwagen er water over en tenslotte rijdt een wals erover. Klaar, deze weg kan er weer 10 jaar tegenaan! Enig nadeel, wij arriveerden hie toen men het juist allemaal had losgereden, met als resultaat: metersdikke vastzuigende klei. De bus zat al snel vast en wordt hier met sleepkabel door een echte Cat getrokken. De chauf ging wat al te voortvarend te werk en merkte niet dat hij de bus bijna op zijn zij trok. Marcel schreeuwde de longen uit zijn lijf...

getrokken door een caterpillar

..met als resultaat: gelukkig alleen de uitlaat eraf gereden.

uitlaat eraf koloniaal gebouw in kayes
stoere defender dorpje benzinepomp in nioro du sahel

Een benzinepomp in de grensplaats Nioro du Sahel (boven) en een oud Frans koloniaal gebouw in Kayes met open riool op de voorgrond (links).

malinees dorpje
Vorige -- Volgende