Start
Marokko
Westelijke Sahara
Mauretanië
Mali
Senegal
Gambia

Hartstikke dood
Dieren
Sandboarden

nov 2005
willem@banjul.nl

Dieren

kakker4

Deze prachtige spring-kakkerlak vond ik iets te dicht bij mijn hoofdkussen in een rieten hutje in Kolda, Senegal.

stier

Deze buffels lopen in zuid Mauretanie en Mali in hordes over de weg en zodra ze een auto zien, blijven ze licht geergerd stil staan. Ai, die horens wil je niet in je grill hebben!

koehoren schildpad

Een schildpad graaft zich het liefste in onder je auto. Er overheen rijden is mogelijk (Nouakchott, Mauretanie).

kat kameel kip op kop

Een Marokkaanse troubadour met een kip op zijn kop! Toen hij hoorde dat ik uit China kwam, zong hij spontaan een lied over mij.

scarabees hagedis libelle kakker3

In de Westelijke Sahara zijn meer vliegen dan zandkorrels. Even een pruillipje trekken en ze kunnen onze foto's bij Novib goed gebruiken. (rechts)

sprinkhaan

Een bidsprinkhaan ter grootte van een flinke rat. Godzijdank kwam er geen zwerm van deze jongens voorbij toen we aan het kamperen waren.

miljoenpoot

Dit is de grootste spin die ik ooit gezien heb, inclusief het harige watermonster in Paramaribo. Van deze zwart-gele joekel zijn zelfs de negers bang, ook al schijn je van een beet niet dood te gaan. Deze woonde in de tuin van huize Dussel in Kessering, Gambia (onder).

spin

Grappig vogeltje!

vogeltje
luipaard

Een luipaard in gevangenschap in Simenti, een dorpje in het Niokolo Koba natuurpark in Senegal. Ze willen hem weer uitzetten in het wild, maar treuzelen al 8 jaar omdat ze dan hun attractie kwijt zijn.

charlie

Charlie uit de heilige krokodillenpoel Kachikally in Banjul, Gambia. Vernoemd naar de BBC cameraman die er in 1982 een reportage over maakte. Eet alleen wortels en bloemkool.

ezel aap

In het Niokolo Koba park stikt het van de half tamme apen. De ratten zijn zeer gewiekst en werken samen in teams om je af te leiden en vervolgens je eten te jatten. Bovendien hebben een paar miljoen vlooien achtergelaten in onze auto's.

geitje

Je zou kunnen denken dat de woestijn een verlaten wereld is waar geen schepsel zich waagt. Overdags misschien, maar zodra de schemering valt (18:30) komt de dorre vlakte tot leven. Uit het zand kruipen massa's scarabees op zoek naar kamelenkeutels. 's Ochtends bleek dat ze ook van Foster Clarks (limonade) hielden, getuige deze fles (links).

flamingo

De haven van Nouadibhou is één grote komposthoop van rottende vissenkoppen. Een luilekkerland dus voor kolonies Flamingo's.

vliegen wesp

Reuzewespen (8-10cm) in het politiekantoor van Nioro, Mali.

vliegend hert kakker op kussen dikke pad

Deze pad heb ik voor 100 CFA gekocht.

Vorige -- Volgende